Welkom!

Leuk dat je mijn blog komt lezen. Graag wil ik je hier inspireren en laten zien dat gezonder eten DE sleutel is tot energietoename en een fijner leven.

Ik geef je de allerlekkerste recepten, handige en bruikbare informatie over afvallen en veel weetjes over voeding en bewegen.

Dus ben je klaar om af te vallen en kun je wel wat inspiratie gebruiken en vind je gezond zijn belangrijk?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wil je nog beter op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook en Instagram.

Heel veel leesplezier en vooral: geniet!

Liefs,

Sandy

Elke keer weer die teleurstelling…..

Wat een grote tegenvaller en teleurstelling is het elke keer. Dit jaar heb je het eindelijk gevonden! Dit dieet past bij jou en is makkelijk te volgen. Je kookt wel los voor jezelf want de rest doet niet mee aan je zoveelste dieet, maar ach je hebt een doel.
Je gaat lekker, voelt je goed, je maag knort maar dat is een goed teken denk je bij jezelf, de eerste kilo is eraf, yess. Je merkt dat je humeur zakt maar hé dat is niet erg, want je hebt een doel💪🏻

Wat een hoop werk en wat is het toch best afzien maar hé het is voor het goede doel dus je gaat door. De rest van je gezin baalt want je eet niet gezellig mee en vragen zich af waarom je het jezelf weer aan doet. Ja om eindelijk van die vervelende kilo’s af te komen. Eigenlijk wil je je kids ook geen slecht voorbeeld geven door weer te gaan shaken en eigenlijk gezond eten maar hoe dan je geeft elke keer op.
Je merkt dat je steeds minder puf hebt, chagrijnig bent en snauwerig tegen iedereen, maar hé je hebt een doel dus volhouden.
De 3e week gaat in, de groene smoothies, maaltijdrepen en shakes komen je oren uit😤
Maar hé je hebt een doel💪🏻

Bewegen ging de eerste 2 weken goed maar je komt niet echt meer vooruit, alle energie is uit je lijf.
Je ziet in de kast nog snoepjes en koekjes en je merkt dat je er naartoe getrokken wordt.
Nee nee, dat mag je allemaal niet en je probeert het te negeren🙄dan begint je werk, je gezin gewoon alles even teveel te worden.
En weg zijn die snoepjes en koekjes die je niet wilde nemen.......
Schuldgevoel en flinke teleurstelling komen als een vloedgolf over je heen. De gedachtes van, zie je wel, ik kan het weer niet komen boven borrelen. Zucht......

Wist je dat als het tegenzit dat dan je oude gewoontes weer heel snel de kop op steken?
Zeker als je het niet verwacht...
Tuurlijk eigenlijk weten we dat ook wel, maar hoe kan het toch dat je er elke keer weer intrapt🤔En je weet zo goed hoe het allemaal moet, zo moeilijk kan het toch niet zijn denk je....

Maar dat kan zeker moeilijk zijn als je niet leert hoe je dat kan ombuigen.
Als je niet met je gewoontes aan de slag gaat als je wilt afvallen is het bijna gedoemd om te mislukken.

De eerste stap is al; Kijk naar hoe jij reageert op bepaalde momenten als er emoties meespelen.

Wil je meer weten en leren over jezelf met hoe jij je gewoontes kan ombuigen in nieuwe gewoontes?

Laat mij jou begeleiden dan gaan we samen aan de slag om goed én gezond af te vallen. Zodat je niet elk jaar weer het nieuwste dieet gaat volgen waardoor je weer gaat jojoën. Dat jojoën moet nu maar eens klaar zijn toch?

Laat mij jou helpen zoals ik al meerder dames en heren heb geholpen. Even die steun in de rug, die stok achter de deur en die vriendelijke schop onder je kont😉
Je zal jezelf gaan verbazen!

www.gewichtenvoedinginbalans.nl

Geen excuses meer….

Gaan met die banaan.
Vaak werk ik ook in de avond en flexibel waardoor een vaste tijd om te gaan sporten er voor mij helaas niet inzit.
Nu kan ik denken: tja het is nu eenmaal zo, jammer joh👎🏻
Maar dat excuus wil ik niet meer gebruiken. Ik pas alles aan mijn flexibele werktijden aan: mijn huishouden, mijn privé afspraken, de boodschappen enz. Waarom blijft het met sporten dan zo lastig🤨

Gewoon excuses en dat is nu voorbij. Nu ga ik ervoor, weer even wat meer inspanning geven aan mijn lijf. Ik heb vanavond even geen consulten, dus ook geen werk excuus💪🏻 dus hup aan de slag!!

Wie doet er mee!!

Eerst 10 minuten warm roeien, dan wat kracht training en eindigen met yoga.

Daar gaan we, wat ga jij doen???

Netflixen op de bank of Netflixen en trainen😉

Afvallen begint in je hoofd…….😐

Een doel hebben met wat je wil bereiken.

Afvallen gebeurt niet alleen door gezond te eten en te sporten.

Afvallen begint in je hoofd, je kunt jezelf 100 keer voornemen dat je ‘maandag echt gaat beginnen’, maar ik durf te wedden dat je er dan dinsdag alweer klaar mee bent.

Als je echt wilt afvallen moet de knop om.

Je moet daadwerkelijk gezond willen eten en niet met tegenzin een banaan naar binnen werken. Je moet een doel hebben waarom je af wilt vallen. Of dat nou de kilo’s zijn, je graag beter voor je lijf wilt zorgen of heel graag dat ene jurkje wilt passen

Goed voor jezelf zorgen💇💆🍍🚶
Daarnaast gaat afvallen pas écht, als je beter in je vel zit.
Natuurlijk, stress kan ervoor zorgen dat de kilo’s eraf vliegen, maar niet op een positieve manier. Als je lekker in je vel zit, vrolijk bent (meestal dan) en zin hebt in het leven, is het een stuk makkelijker om goed voor jezelf te zorgen. Want dat is het eigenlijk, hè? Goed voor jezelf zorgen! Het is joúw lichaam die je voorziet van brandstof. Goede brandstof, waarmee het jaren vooruit kan. Je stopt toch ook geen frituurvet in je auto?

Wat nou als ik niet vrolijk ben?

Misschien denk je nu: makkelijk praten, Sandy, maar wat nou als ik níet vrolijk en gelukkig ben? Dan kan ik je aanraden om eens tijd voor jezelf te nemen. Neem even rust en ga eens nadenken over wie je bent en wat je wilt.
Maar hoe moet je lichaam weten wat jij wilt, als je het zelf niet eens weet?

Praat er met iemand over of stuur mij een pb bericht en we houden een babbeltje.

Het is echt niet gek, hoor.

Ik weet zeker dat iedereen (meerdere) momenten heeft waarop hij/zij denkt: nu weet ik het even niet meer. Niks raars aan. En nee, dat is geen vorm van ‘falen’. Dat is een vorm van verstandig zijn en weten wat jij én je lichaam nodig hebben. Geloof mij: je toekomstige zelf zal je er dankbaar voor zijn.
Wil je graag een steun in de rug of heb je gewoon hulp nodig, neem dan contact met mij op zodat we samen aan de slag kunnen. Kijk even bij de verschillende pakketten of adviezen die ik aanbied op mijn tarieven pagina.

Wil je graag al beginnen, klik dan op onderstaande button

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Tussendoortje tips!

4 Tips om slechte tussendoortjes te weerstaan

Tussendoortjes zijn helemaal niet erg, goed juist om je bloedsuiker spiegel stabiel te houden. Maar denk dan aan gezonde tussendoortjes als een stuk fruit of een wortel met wat hummus. Maar helaas nemen we vaak (soms zelfs zonder dat we dit door hebben) tussendoortjes waar ons lichaam niet zo blij van wordt.

Onderstaand zie je 4 tips om je snack gewoontes onder controle te houden:

1 Luister naar je maag

Letterlijk, luister naar je maag. Heb je geen honger en is je maag niet aan het rommelen? Eet dan niet. Onderzoek toont aan dat 62% van de Nederlandse bevolking snackt omdat ze trek hebben en niet omdat ze honger hebben,15% snackt omdat ze zich vervelen en 15% omdat ze gestrest zijn.

2 Houd de pauze, maar dump het koekje

Voor veel mensen is een pauze een excuus om te eten. Is het tijd voor je kopje thee of koffie,? Hup een koekje of een stukje chocolade erbij, liever dus niet. Zorg ervoor dat als je pauzes neemt, dat je bv een stukje gaat wandelen na je kop koffie of thee.

3 Zorg dat je geen ongezonde snacks binnen handbereik hebt

Altijd handig, zo’n zak snoep in de auto voor het geval je honger krijgt.. totdat je in de file staat en je verveelt of gestrest bent. Opeens is die hele zak zomaar op. We zijn biologisch geprogrammeerd om te eten zodra we voedsel zien. Dus houd je ongezonde snacks buiten het zicht.

4 Snack slim

Het idee van een tussendoortje is om je honger te stillen tot je volgende maaltijd. Voeding wat bijna niet bewerkt is stilt je honger het beste, zeker wanneer er vezels, eiwitten en gezonde vetten in je tussendoortje zitten. Vergeet niet om op je porties te letten, want ook in gezonde noten zitten calorieën. Maar zelfs in kleine hoeveelheden geven deze voedingsmiddelen je een verzadigd gevoel.

Volhouden met afvallen, hoe dan?

Wat blijft het toch lastig, elke keer begin je met afvallen en hou je het even vol. Maar dan gebeurt er iets waardoor je het niet vol wil/kan houden. Elke keer weer die frustratie, je wil wel maar het lukt niet🙄
 
Een steun in de rug zou fijn zijn, elke week bespreken we hoe je week is gegaan en wat er gaat gebeuren de week die komen gaat. Hoe doe je dat met feestjes, verjaardagen, op je werk etc.
 
Even weer weten wat je allemaal wel en niet kan eten, er is zoveel in de media, de ene hype na de andere, dat je het logisch niet meer weet.
 
Wat is nou eigenlijk goed voor je lijf en hoe kun je nou afvallen en niet continue teleurgesteld te zijn in jezelf, omdat je (denkt) dat je het weer fout hebt gedaan.
 
We zijn geneigd om aan de negatieve dingen te denken en te onthouden. Bijvoorbeeld de hele week heb je netjes gegeten en in het weekend sla je voor jezelf door. Terwijl dat bv 1 klein bakje chips is. De hele week is goed gegaan en je hebt gekozen voor 1 klein bakje chips ipv de hele zak die je normaal neemt. Zo zonde dat je dan teleurgesteld bent in jezelf.
 
Elke stap die je zet is er 1!
 
Wil graag afvallen, het steuntje in de rug of een vriendelijke schop onder je kont😊
 
Ga samen met mij je strijd aan die uiteindelijk geen strijd meer hoeft te zijn!

Ja! Ik wil graag een afspraak plannen!

Brood is slecht voor je……

 
Dat lees ik dan in een verhaal van een afslank goeroe die brood als slecht afschildert, want als kind kreeg hij boterhammen mee en dat is natuurlijk niet goed want daar wordt je dik van🤦🏼‍♀️en dan denk ik waarom doet hij dit🤷🏼‍♀️ Als ik terug kijk bij zijn foto's is hij als kind helemaal niet flink geweest en heeft geen overgewicht gehad.
 
Vooral omdat de consument toch twijfelt aan brood en daarmee de onzekerheid alleen maar aanwakkert en dan denk ik leg eens de feiten naast elkaar met vroeger en nu.
 
Het brood is niet hetgeen wat slecht is, het gaat erom, waar beleg je het mee!
 
Vroeger kreeg je van je moeder of vader brood mee, normaal als je zoet kreeg was er pindakaas, appelstroop en jam. En vaak kaas, smeerkaas of worst.
En je at wat je kreeg, niks geen discussie.
 
Op zich niks mis mee als je erin varieert en daarbij goed beweegt.
 
Nu ligt het in deze generatie aan het minder bewegen en de bijna belachelijk veel keuzes in broodbeleg.
Nu krijgt Pietje de keuze uit, choco crunch pasta, pindakaas crunchy, chocolade pasta in allerlei soorten, hagelslag de ene nog gekker en leuker dan de andere. Een ouder zegt dan:
Ja, ik doe dat maar op zijn/haar brood, want anders eet hij het niet. En wit brood ja, want dat vind hij toch het lekkerste en ik heb geen zin of puf in discussies. Of er worden croissantjes als standaard meegegeven of zelfs frikandel broodjes of saucijzenbroodjes want dat vind hij zo lekker! Gewoon brood vind hij echt zo vies!
 
En dan denk ik hoe kan dat? Zijn we dan echt verwend met al die extra keuzes in broodjes? Ja, ik denk het wel. Kijk maar eens als je een supermarkt inloopt in hoe groot de schappen voor frikandel broodjes en croissantjes etc zijn. Eigenlijk te gek voor worden.
 
Waar is die tijd gebleven in dat we het af en toe een keer eten en dan bedoel ik 1x in de 2 weken ofzo of met je ontbijtje op bed of speciale dagen. Het is nu meer normaal om het een paar x per week te eten.
 
Voeg daarbij nog minder bewegen, want dat is wat kids èn volwassenen vaak minder in deze tijden doen mbt meer bezig zijn met je telefoon en andere schermen of voor kinderen niet meer fietsen naar school en maar met de auto.
 
Daar ligt echt het grootste gedeelte aan en echt niet aan het volkoren brood.
 
Laten we alsjeblieft bijvoorbeeld de witte puntjes voor af en toe een keer in het weekend houden en niet als standaard. Want dat zijn de ‘foute’ koolhydraten. Ze bevatten geen vezels en als je ze belegt met zoet dan gaat de bloedsuikerspiegel van kids èn van jezelf gegarandeerd pijlsnel om hoog. Waardoor ze ook weer snel een dip krijgen, want er zitten geen vezels is dus ook geen verzadiging. En in die dip worden ze chagrijnig, geïrriteerd en jengelig. Dus gaan ze ook weer om eten vragen want het lichaam wil weer graag die suikerspiegel omhoog als je steeds gewend bent om zoet te eten. Dit geldt ook voor volwassenen die krijgen dezelfde dips en voelen zich moe, sacherijnig of niet helemaal lekker.
 
Probeer ook echt te variëren in broodbeleg. Ik zie ook heel veel gekookte worst, grill worst, salami en cervelaatworst voorbij komen, dit is prima voor een keer maar voor elke dag is het echt teveel verzadigd vet waar kids zo moe van worden. En het is echt niet zielig om het minder te geven op brood, het is juist zielig als je kind hierdoor onnodig aankomt.
 
Denk bij gezondere broodbeleg bv aan:
Kipfilet
20+ smeerkaas
100% noten pindakaas
Halva jam
Achterham
Gekookt eitje
Hummus
30+ kaas
 
Wil je graag dat je broodje en beleg bv je vleeswaren lekker vers blijft, smeer dan in de ochtend je brood nog bevroren. Zo blijft ook je plakje kipfilet gekoeld en je brood is ontdooit zodra je gaat eten. Zo heb je een vers broodje die ook niet sompig is.
 
Dus bruine volkoren boterhammen als ontbijt of lunch geeft juist een goede verzadiging, geeft energie om te denken en te ontwikkelen.
 
Geloof mij daar help je je kids en ook jezelf heel erg mee.
Probeer ook te kijken naar je eigen eetgedrag. Er is niet voor niets de uitspraak zien eten doet eten.
 

Weinig eten is dat wel verstandig als je wilt afvallen?

Wist je dat 7 vd 10 mensen te weinig eet?

 

 

 

 

 

 

 

Nee? Dat is echt zo, we doen ons lichaam op deze manier echt te kort.

Wat ik vaak merk is dat als iemand wil afvallen is dat men dan minder gaat eten. Minder fastfood en snacks is natuurlijk altijd beter. Maar de hele dag leven op een crackertje en wat yoghurt houdt niemand vol. En wat krijg je dan juist, snacktrek in de avond. Waardoor je in de kast gaat zoeken naar snacks die je eigenlijk beter niet zou kunnen eten. Maar je gaat toch voor de bijl en vervolgens ben je teleurgesteld in jezelf🙄😔

Juist door te weinig te eten kom je voedingstoffen te kort waardoor je je sneller niet lekker zult voelen en uiteindelijk meer bevattelijk bent voor snacktrek, tevens ben je zeer bevattelijk voor griep omdat je te weinig binnen krijgt qua voedingstoffen, je weerstand dan laag is.

Eet jij ook te weinig? Wil je weten of je te weinig eet en wil je graag hulp hierin, ik kan jou helpen.

Of wil je graag afvallen maar je weet waar je moet beginnen of denk je het lukt mij toch steeds om het lang vol te houden.

Nou dan doen we dat samen! Samen met jou ga ik je voeding bekijken, hoe is je dagindeling, wat en wanneer eet je precies.

Samen komen we erachter waarom het niet lukt en waarom het juist nu wel zal lukken. Wat het belangrijkste is dat als we klaar zijn en je hebt je doel bereikt dat je dat dan ook zult behouden en volhouden en niet zoals bij elk dieet dat je weer terugvalt.

Woon je niet bij mij in de buurt dan geef ik ook online coaching. Heb ik jou nou enthousiast gemaakt mail mij, bel mij of pb mij en dan hebben we contact, zie ik je gauw?

www.gewichtenvoedinginbalans.nl

Afvallen is niet zo vanzelfsprekend…..

Op een gezonde manier afvallen is niet voor even. Is niet iets als een dieet wat je maar kort doet om je doel te behalen.

Nee, gezond afvallen red je alleen door herhaling.
Blijven herhalen wat je goed doet en wat er goed gaat.

Verandering is niet zomaar even iets wat je in korte tijd kunt leren en vasthouden. Het moet onderhouden worden.
Vaak vragen mensen zich af waarom val ik elke keer weer terug in mijn oude gewoonte🙄 het simpele antwoordt is doordat je niet blijft herhalen.

Gewoontes heb je jaaaaaarenlang opgebouwd, die zijn niet af te breken in 2 maanden. Ik zeg altijd, neem er een jaar in ieder geval voor uit.
In dat jaar krijg je ook te maken met tegenslag waardoor je makkelijk weer kunt terugvallen.

Automatische handelingen worden opgeslagen in onze hersenstam. Dit is een deel wat zich onderaan de hersenen bevindt.

Emotie eten is vaak ook een automatische handeling. Net als bv autorijden, schakelen, gas geven alles gaat automatisch als je het eenmaal hebt geleerd. Autorijden leer je ook niet in 2 leren of in 2 maanden, zo werkt het ook met oude gewoontes afleren of mee omgaan. Hierdoor is dus herhaling nodig.

Vaak gaat het goed en soms krijg je een dip, die er ook bij hoort. Alleen je moet ermee leren omgaan en inzien dat dit kan gebeuren. Dan komt namelijk weer je automatisch handelen om de hoek kijken.
Het is niet altijd wilskracht die je vooruit kan helpen, het is leren zien welke handelingen je hebt en hoe je ze kunt draaien naar beter.

Wil je graag hulp met het onderhouden van het afvallen of wil je simpelweg al goed starten met afvallen op de juiste manier, neem dan even contact met mij op

30 dagen Plank challenge, doe je mee?

3 januari 2020

Mijn mailbox stroomt alweer vol met mails dat je 5 kilo per week kan afvallen!!


Wauw dat zou echt fijn zijn!!


Wordt daar toch echt af en toe een beetje radeloos van. Heel veel mensen gaan daar logisch in mee, hebben de goede vertrouwen dat dat ook echt gaat lukken. Maar helaas is het vaak van korte duur en leer je er echt iets van?

Kort gezegd: nee.
De volgende uitspraken heb je vast al vaak voorbij zien komen:
* Al duizenden mensen gingen je voor!

* Nu eindelijk een methode dat werkt!

* Afvallen eindelijk zo makkelijk, het gaat bijna vanzelf!


Helaas is een menu volgen alleen niet genoeg, waar het juist om gaat is dat je leert omgaan met eten. Leer je valkuilen kennen.

Afvallen is niet streng diëten, werkt helaas maar kort. Als je je doel hebt bereikt dan ga je vaak weer terug bij af en nog meer gewicht erbij dat toen je was begonnen😔 omdat je niks hebt geleerd. Je moet je eigen valkuilen en behoeftes leren kennen, waarom eet ik dat en heb ik daar zo een behoefte aan, of is het alleen maar een gewoonte?
Wat juist belangrijk is is dat je niet al te streng bent voor jezelf. Juist dat gaat tegen je werken.Als je heel streng dieet volgt waarbij je bv alles aan je voorbij moeten laten gaan, overal nee op moet zeggen en niets mag en op een blaadje sla gaat kauwen, dan krijg je juist te weinig binnen waardoor je je niet lekker gaat voelen. Je gaat trillen, voelt je lamlendig en zielig, dit gaat juist tegen je werken zodat je gaat zoeken naar allerlei lekkere dingen, herkenbaar?De kans bestaat dus (die heel groot is) dat je juist gaat zoeken naar snacks. En daar dan weer op los gaat.

Vervolgens baal je (weer) van jezelf, ben je teleurgesteld en baal je dat je het wéér iets niet kunt volhouden🙄

Maar juist door etiketten te lezen, kijken wat je allemaal wel kan eten en bewustere keuzes te maken, zal je gaan afvallen op de goede manier.Dat je best af en toe iets extra’s mag, maakt het juist vol te houden en zal je niet los gaan op het hele pak koek. En zal je zelfs voldoening gaan halen uit de ene koekje die je juist wel kan eten.

Het is juist soms zo lastig om om te gaan met de stemmetjes die je gratis in je hoofd krijgt. De stemmetjes die zeggen: ach ik mag best dat wijntje, want ik heb even ontspanning nodig. Waardoor je er daarna nog een en nog een neemt.

Zaak is dat je er juist achter komt, waarom heb je dat wijntje nodig. Af en toe een wijntje dat kan best. Maar is het elke avond voor de ontspanning 2 of 3 wijntjes, dan is het belangrijk om te gaan kijken wat kan je anders doen om je ontspanning te krijgen ipv dat wijntje.
Het zijn de kleine stapjes die het doen en die zorgen voor resultaat wat blijvend zal zijn.

Wil je daar graag hulp bij, app mij dan even dan gaan we samen aan de slag. Ik zal je van alles leren over afvallen op een gezonde fijne manier op de juiste wijze. Door af en toe je spiegel te zijn, door je coaching te geven, door dat duwtje in je rug te zijn, de stok achter de deur en de bewuste ‘schop’ onder je kont te geven💪🏻😄

Wat vooral heel belangrijk is is dat je voor jezelf gaat zorgen op een manier die bij jouw past.

Gun jezelf een manier van afvallen waar je blij van wordt, waar je juist leuke uitdagingen in gaat ervaren. Geloof mij het kan ook juist leuk worden en niet altijd maar een opgave. Doordat je afvalt, voel je je ook lekkerder waardoor je nog meer gestimuleerd wordt op een natuurlijke manier. En zal het een leefwijze worden i.p.v. het zoveelste dieet, want daar ben ik een beetje allergisch voor. We gaan niet voor het leed dat diëten heet, maar voor een leefstijl die je vol kunt houden.

Gelukkig nieuwjaar!

1 januari 2020

Gelukkig nieuwjaar!!!!

Geniet van én met elkaar❤️🍾

Op naar een gezond, liefdevol en gezellig 2020🍾🎆🎇

29 december 2019

Wist je dat 7 vd 10 mensen te weinig eet?

Nee? Dat is echt zo, we doen ons lichaam op deze manier echt te kort.
Wat ik vaak merk dat als iemand wil afvallen dat men dan minder gaat eten. Minder fastfood en snacks is natuurlijk altijd beter. Maar de hele dag leven op een crackertje en wat yoghurt houdt niemand vol. En wat krijg je dan juist, snacktrek in de avond. Waardoor je in de kast gaat zoeken naar snacks die je eigenlijk beter niet zou kunnen eten. Maar je gaat toch voor de bijl en vervolgens ben je teleurgesteld in jezelf🙄😔 en val je niet af maar kom je aan.

Juist door te weinig te eten, kom je voedingstoffen te kort waardoor je je sneller niet lekker zult voelen en uiteindelijk meer bevattelijk bent voor snacktrek, tevens ben je zeer bevattelijk voor griep omdat je te weinig binnen krijgt qua voedingstoffen, je weerstand dan laag is.

Eet jij ook te weinig? Wil je weten of je te weinig eet en wil je graag hulp hierin, ik kan jou helpen.

Of wil je graag afvallen, maar je weet niet waar je moet beginnen of denk je het lukt mij toch steeds niet om het lang vol te houden.
Nou dan doen we dat samen! Samen met jou ga ik je voeding bekijken, hoe is je dagindeling, wat en wanneer eet je precies.

Samen komen we erachter waarom het niet lukt en waarom het juist nu wel zal lukken. Wat het belangrijkste is dat als we klaar zijn en je hebt je doel bereikt dat je dat dan ook zult behouden en volhouden en niet zoals bij elk dieet dat je weer terugvalt.

Woon je niet bij mij in de buurt dan geef ik ook online coaching. Heb ik jou nu enthousiast gemaakt? Mail, bel mij of pb mij en dan hebben we contact

Gezond afvallen!

Afvallen begint in je hoofd 😐

28 december 2019

Een doel hebben met wat je wil bereiken.

Afvallen gebeurt niet alleen door gezond te eten en te sporten. Afvallen begint in je hoofd, je kunt jezelf 100 keer voornemen dat je ‘maandag echt gaat beginnen’, maar ik durf te wedden dat je er dan dinsdag alweer klaar mee bent. Als je echt wilt afvallen moet de knop om.

Je moet daadwerkelijk gezond willen eten en niet met tegenzin een banaan naar binnen werken. Je moet een doel hebben waarom je af wilt vallen. Of dat nou de kilo’s zijn, je graag beter voor je lijf wilt zorgen of heel graag dat ene jurkje wilt passen

Goed voor jezelf zorgen💇💆🍍🚶
Daarnaast gaat afvallen pas écht, als je beter in je vel zit.
Natuurlijk, stress kan ervoor zorgen dat de kilo’s eraf vliegen, maar niet op een positieve manier. Als je lekker in je vel zit, vrolijk bent (meestal dan) en zin hebt in het leven, is het een stuk makkelijker om goed voor jezelf te zorgen. Want dat is het eigenlijk, hè? Goed voor jezelf zorgen! Het is joúw lichaam die je voorziet van brandstof. Goede brandstof, waarmee het jaren vooruit kan. Je stopt toch ook geen frituurvet in je auto?

Wat nou als ik niet vrolijk ben?

Misschien denk je nu: makkelijk praten, Sandy, maar wat nou als ik níet vrolijk en gelukkig ben? Dan kan ik je aanraden om eens tijd voor jezelf te nemen. Neem even rust en ga eens nadenken over wie je bent en wat je wilt.
Maar hoe moet je lichaam weten wat jij wilt, als je het zelf niet eens weet?

Praat er met iemand over of stuur mij een pb bericht en we houden een babbeltje.

Het is echt niet gek, hoor.

Ik weet zeker dat iedereen (meerdere) momenten heeft waarop hij/zij denkt: nu weet ik het even niet meer. Niks raars aan. En nee, dat is geen vorm van ‘falen’. Dat is een vorm van verstandig zijn en weten wat jij én je lichaam nodig hebben. Geloof mij: je toekomstige zelf zal je er dankbaar voor zijn.

22 december 2019

Het lijkt soms zo weinig als je langzaam afvalt💪 Maar des te beter voor je huid, die heeft dan genoeg tijd om mee terug te slinken i.p.v. dat je snel afvalt en je huid gaat hangen omdat het te snel gaat.

Hieronder zie je hoeveel one pound (= ongeveer 450 gram) is in vet. Wees blij met elk beetje wat er dus afgaat.

Wil je graag op een gezonde manier afvallen, neem dan contact met mij op:

Zongedroogde tomaten zelf maken

22 december 2019

Zongedroogde tomaten

Ooit weleens zelf zongedroogde tomaten gemaakt?
Er zijn 2 soorten: de semi gedroogde en de gedroogde tomaten.
Zelf hou ik meer van de semi gedroogde, deze zijn zachter.

Het is zo makkelijk om, dit zelf te maken.
Het enige verschil is dat je de tomaten niet onder de zon gaat drogen, maar in de oven!
Gewoon een keer doen, je gaat het heerlijk vinden.

Recept:
🍅6 trostomaten of 12 kerstomaatjes🍅
-Een flinke scheut olijfolie
-Zeezout
-Kruiden rozemarijn en Italiaanse kruiden.
-Een lege glazen pot om de tomaten als ze klaar zijn in te bewaren. Even goed deze pot uitkoken, zodat er geen bacteriën meer inzitten.
- Een teentje knoflook naar smaak, ik voeg niet altijd knoflook toe.

Snij de tomaten in partjes, pel het teentje knoflook, leg samen in een schaal, schenk er wat olijfolie over.
Kruiden naar eigen smaak en als laatste wat zeezout.
Even goed omscheppen en in een ovenschaal.
1,5 uur in de oven op 100 graden.

Als de tomaten en de knoflook uit de oven komen, laat je ze goed afkoelen.
Schep ze, eenmaal afgekoeld in de glazen pot en giet er olijfolie overheen zodat ze onder de olijfolie zitten.
Dit zorgt ervoor dat de tomaten en de knoflook geconserveerd blijven.👍🏻
Dit kan je een week in de koelkast bewaren.

Zo trots op deze dame!

20 december 2019

Deze foto kwam ik weer even tegen. Zo super! Deze dame is dus nog verder afgevallen en blijft al meer dan een half jaar op haar streefgewicht.

Missie geslaagd!

Jeeej, dat gaat lekker!

18 december 2019

Jeeez wat een super dag weer, de dames en heren van vandaag èn gisteren die ik allemaal heb gezien zijn gewoon allemaal afgevallen💪🏻 en dat in deze tijd, yesssss super trots!!!

Wil je straks in het nieuwe jaar ook starten reserveer dan nu alvast even een plekje in mijn agenda, gaat snel met de nieuwe starters in januari!!💪🏻💪🏻

Doel voor het komende jaar, zoveel mogelijk dames en heren begeleiden in een gezond eetpatroon te ontwikkelen, afvallen, lekker in je vel komen te zitten en dan je doel behalen en daar dan blijven!!

Daar gaan we💪🏻💪🏻

Kinderen zitten nu al aan de max voor een jaar aan suiker!

Daar schrik ik dan toch van als je op de radio hoort dat kinderen al aan de max zitten voor een vol jaar aan suiker. En we zitten pas in juli.

Probeer jij er bewuster naar te kijken met wat je koopt als je boodschappen doet?

Merk je dat je heel vaak toch zwicht voor de zoete verleidingen, de smaakjes aan de yoghurt die je kids toch echt lekkerder vinden.

Probeer jezelf eens uit te dagen, probeer samen met je kids eens bewust op een rustig moment te kijken aan wat je kan minderen in suiker. Ik leg aan kinderen altijd uit dat suiker je juist geen energie geeft op de dag, maar dat het er juist voor zorgt dat je nog meer trek krijgt in suiker als je een dip (suikerspiegeldaling) krijgt. En je dus mee moe gaat voelen op de dag, door deze suikerdipjes. Stel je eet een witte boterham met hagelslag, daar krijg je een suikerpiek van, er zitten geen vezels in je brood waardoor je suikerpiek afneemt. Nee, witbrood zorgt er alleen maar voor een nog snellere stijging. Na die stijging krijg je na ongeveer 30 minuten een dip, waarin jij denkt dat je weer trek hebt. Je voelt je niet lekker, moe, trillerig etc. Herken je dit? Dan heb je een daling van je bloedsuikerspiegel. Vaak denk je dan, pfffff ik moet nu echt even iets eten. Deze dipjes zal je bijna niet meer hebben als je als eerste al je witbrood vervangt voor volkoren brood. Probeer dan ook eens te kijken naar je beleg, af en toe een keer hagelslag kan, maar elke ochtend? Dat is echt niet goed voor je bloedsuikerspiegel.t

Probeer niet de nadruk te leggen op de suiker bij kinderen, want dit triggerd alleen maar.

Kijk samen eens op een verpakking van bv yoghurt met een smaakje.

Je kijkt dan vooral naar: waarvan suiker.

Als je ziet dat er per 100 gram 10 gram suiker in je yoghurt zit, vaak eet je al een portie 200 gram.

Dan krijg je meteen 20 gram suiker binnen, dit zijn meteen 5! suikerklontjes. Zonde toch?

Kies dan liever voor Griekse yoghurt of kwark met bv een nectarine voor een zoetige smaak erin.

En het is echt niet zielig als je deze yoghurt niet meer haalt. Het is meer zielig als je ziet dat je kind steeds meer aankomt, wat dan dus echt niet nodig is.

Wil je graag meet weten over mijn begeleiding voor kids en gezinnen, kijk dan even op de jeugd pagina van deze website.

Te druk om af te vallen

Herken je dit? Je wil eigenlijk graag afvallen, want je wil net even iets prettiger in je broeken zitten. De laatste tijd merk je dat je toch steeds weer wat aankomt, terwijl je zo goed je best doet.

Maar dan als je dat idee in je hoofd hebt, schiet het je ineens naar je keel. Want je hebt het al zo druk en hoe kun je dan ergens mee beginnen als je al nauwelijks tijd hebt om op je kont te zitten. Dit hoor ik best vaak. Ook vaak de reden om het uit te stellen. En als er dan ineens iets op de markt is wat heel aanlokkelijk klinkt, 3 kilo in 1 week afvallen!! Dan besluit je toch maar om het te doen. Want hé, kost bijna niets en klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar toch ga je ermee aan de slag omdat je iets moet doen.

Wat jammer dat het helaas maar voor tijdelijk werkt, als je het zo druk hebt ,dan volg je dit weer even 1 of 2 weken en dan ben je er weer klaar mee. De jojo wordt weer ingezet en je komt gewoon weer aan. Volop frustratie natuurlijk want je wil zo graag. Nu komt die frustratie op je zelf en de teleurstelling weer....En vervolgens dus weer terug bij af. Met extra stress er weer bij.

Veel merk ik bij de dames en heren die ik begeleid een grote opluchting. Dat ze er voor gekozen hebben om nu op een goede en fijne manier af te vallen zonder dat er extra stress bij komt kijken.

Juist om eerst weer even rust te creëren in je voeding en je leven, maak ik weekmenu's voor je. Elke week pas ik hem voor je aan, dit doe ik zodat er eerst weer een beetje lucht/ontspanning komt en structuur. De structuur is vaak hetgene wat we even kwijt zijn. Ik ben 1 van de weinige gewichtsconsulentes die een weekmenu maakt, omdat het ervoor zou kunnen zorgen dat mensen blindelings iets gaan volgen zonder zelf na te denken. Mijn ervaring is juist het tegenovergestelde. Het brengt rust, je leert precies weten wat je lichaam aan voeding nodig heeft. En juist wordt er meegedacht, er worden foto's vanuit de supermarkt gestuurd, er worden extra recepten zelf gezocht. Er worden goede en betere keuzes gemaakt zonder moeite. En juist omdat de basis op papier staat geeft dat rust. De rustige opstart is juist zo van belang. Even weten en leren dat op je voeding letten geen zware ballast hoeft te zijn. Je kan ook makkelijk schuiven in je dagmenu dus dat is ideaal. Wij vrouwen houden van schuiven, veranderen daar zijn we ook goed in, dus waarom niet dit als kracht zien.

Mijn cliënte die vandaag aangaf hoeveel rust het haar heeft gegeven, zal hier ook een eigen stukje over schrijven. Zo kunnen jullie haar eigen ervaring lezen en dat is juist erg fijn.

Wil je ook graag op deze manier afvallen zodat het juist past in je drukke leven, neem dan contact met mij op, druk op de chat button of vul het contactformulier in en dan kunnen we starten. Twijfel je, echt niet doen, je gaat er zeker geen spijt van krijgen alleen maar een gezonde mooie body.

Oude gewoontes afleren en plaatsmaken voor nieuwe……

De afgelopen jaren heb je jezelf gewoontes aangeleerd, waar je niet meteen vanaf komt of die je zelfs ziet. Soms is een gewoonte zo normaal dat je er een blinde vlek voor hebt. Bijvoorbeeld, elke keer als je boodschappen gaat doen mag je van jezelf een chocolade of koek meenemen, want dat heb je wel verdiend na een pittige week.

Dat koekje of chocolade smaakt zo lekker, dat was een goede keuze. Later die dag denk je: hmmm misschien was het niet zo handig, want aankomend weekend heb ik 2 feestjes.

Op die feestjes heb je altijd familie of vrienden die zeggen: “Hier, neem nou die taart, die kan je wel hebben. Onder ‘lichte’ vriendelijke dwang neem je hem toch aan. Terwijl  je er misschien niet eens zo veel trek in hebt. Oooo en die toastjes met brie, oeh lekker eentje dan.

Vervolgens komen er ook de nootjes die jij zo lekker vindt, okay 1 handje dan. Vervolgens neem je 1 wijntje , want je wil ook geen partypooper zijn en het afslaan.

In de avond ga je naar huis en heb je eigenlijk flink de balen ervan, je had het anders willen doen.

Op deze manier sluipen de extra kilocalorieën er gauw bij in. Elke keer vraag je je af, wat doe ik toch fout en hoe komt het dat ik niet afval. Het liefste wil je meteen alles vergeten wat je het weekend extra hebt gegeten. Dus vergeet je gemakkelijker waar het dan mis gaat.

Wat belangrijk is is dat je er anders mee omgaat. Dat je meer inzicht krijgt in wat je doet, kies je er echt voor of laat je je toch weleens beïnvloeden door anderen of je omgeving of je gevoel. O met een vriendin die zegt, hou eens op je moet ook genieten hoor!. Terwijl het helemaal niet erg is om op te letten met wat je eet en wanneer. Het is juist belangrijk dat je dat gaat leren zien, dan wordt het allemaal alleen maar makkelijker, geloof mij.

Wil je ook graag starten met beter voor jezelf te zorgen en op een juiste manier af te vallen, neem dan eens contact met mij op en dan bellen we even of ik kom bij je langs.

De eerste stap die je zet is altijd de beste………

Druk, druk, druk

Herken je dat, ik ben te druk, ik wil dit nog doen, wil dat nog doen, alles moet maar snel en vaak het liefst nog tegelijk ; )

En zo weinig tijd voor jezelf, je loopt maar steeds achter de feiten aan.

Eigenlijk wil je graag afvallen, maar voel je je eigenlijk ook gewoon eigenlijk lekker en heb je geen zin om het nog drukker te krijgen. Hoe pas dit nou in mijn mega drukke bestaan.

En tja en het eten, pfff schiet er zo vaak bij in om dan iets makkelijks te kiezen. Tja je weet dat het niet goed is maar pffffff.

Deze geluiden hoor ik best vaak…….

Het zo achter jezelf aanlopen en voor iedereen goed zorgen in je omgeving maar dus eigenlijk niet voor jezelf........

Vaak zijn een paas basisdingen belangrijk om meer rust te krijgen. Hier kijk ik altijd in mee. Ik wil namelijk dat je meer rust creëert voor jezelf en dat je dus beter voor jezelf gaat zorgen. Samen kijken we wat bij je past in de maaltijden in je dag. Wat is mogelijk, wat kunnen we aanpassen om het allemaal wat rustiger te krijgen. Elke week spreken we af en daar zal je 30 minuten tijd per week voor moeten investeren. Want hoe jammer is het dat je jezelf voorbij loopt en niet goed voor jezelf zorgt. Hoe zonde is dat. Elke keer en elke jaar komt er dan steeds meer gewicht bij. Ook sporten schiet er ook steeds bij in, je wil wel maar hoe dan. Continu blijft daar dus die frustratie die je op een makkelijke manier tot meer rust kunt brengen dan jij denkt.

Wil je graag weten hoe je met een druk schema toch wat kunt afvallen zodat je broeken weer lekkerder zitten, neem dan contact met mij op en dan vertel ik je hoe we dat kunnen gaan aanpakken. Op onderstaande chat button kun je een vrijblijvende afspraak met mij inplannen of al je vragen stellen die je nog hebt.

Gezonde leefstijl aanleren = opbouwen en herhalen

Fietsen is iets wat ons is aangeleerd.

Door herhaling en te blijven oefenen ben je gaan leren fietsen.

Op school moest je ook leren en herhalen, om iets te onthouden.

Zo is het ook met een gezondere leefstijl aanleren, als je jarenlang gewoontes hebt opgebouwd in je eetpatroon, dan kan je niet verwachten dat je dat zo afleert. Dat heeft tijd nodig vooral in dingen gaan inzien. Elke keer komt de herhaling en je kijk op eten om de hoek kijken. Daardoor merk ik dat mijn 12 weken programma zo aanslaat. We gaan aan de gang met je eetpatroon, je valkuilen en je gewoontes die je al die jaren jezelf hebt aangeleerd. En vaak zie je die punten helemaal niet. Pas als we het bespreken en onder de loep houden, wordt je aan het denken gezet.

Vaak hoor ik in mijn consults dat het anders denken gedurende de week dat we elkaar niet spreken gewoon doorgaat. Je gaat veel bewuster kijken. Je kijkt ook naar anderen, wat eten zij, waarom doen ze dat enz. Je zal merken dat je andere tips gaat geven zodat ook zij er op een andere manier naar gaan kijken en zich beter kunnen gaan voelen. Op feestjes en uit eten, je gaat er nu echt anders mee om. Zo had ik iemand die aangaf in het begin: Ja, maar als ik uit eten ben, dan moet ik genieten hoor. Het leven is veel te kort om niet te genieten. En wat blijkt na 4 weken gaf ze aan dat ze toch heel anders kijkt en kiest en dat dan alsnog voelt als genieten. Wat een verademing vond ze dat. Dit soort verhalen maken mij zo blij, want ze doet het zelf, die keuzes maken. Niks wordt gepust, maar ontstaat door de gesprekken die we hebben.

Het meest gehoorde compliment die ik ontving is dat het zo makkelijk gaat en geen opgave is en dat je nog steeds heerlijk kunt eten. En gewoon geen honger en snack trek hebt. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch werkt het echt zo.

Nou, daar doe ik het allemaal voor. Een gezondere leefstijl op een fijne manier, die bij je past en die je altijd kan blijven doen. Dus niet weer elk jaar een nieuw dieet proberen waarbij je snel afvalt, maar na een paar maanden er dubbel en dwars weer aanzit. En dus elk jaar dat je weer het “gevecht” aan moet met jezelf.

Want zo een gevecht, dat gun je jezelf toch niet…….

Wil je graag meer weten over het 12 weken programma, kijk dan eens op mijn website en maak een afspraak met mij zodat we kunnen overleggen en bespreken wat je graag wil.

Visceraal vet, wat is dat nou?

Visceraal vet is beter bekent als buikvet, dit is het vet wat zich om de organen bevind in de romp en in de buik, ter bescherming. Visceraal vet is aan de buitenkant van je lichaam niet duidelijk zichtbaar.

Het wil niet zeggen dat als je buikvet hebt aan de buitenkant van je lichaam, dat je ook een hoge visceraal vetpercentage hebt.
Zo kan iemand met veel zichtbaar (subcutaan) lichaamsvet een lage viscerale vetwaarde hebben en iemand met weinig zichtbaar lichaamsvet een hoge viscerale vetwaarde.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat 40% van de “slanke” mensen van binnen toch te dik zijn.De beste manier om de viscerale vetwaarde te bepalen is met een CT- of MRI scanner, dit is uiteraard erg duur en niet te doen.
Gelukkig kunnen sommige bio-impendantie weegschalen (zoals de mijne) dit ook. Dit kan uiteraard nooit zo nauwkeurig als een medische scan, maar het geeft je wel een goed idee van hoe het ermee staat.
De taillemeting is ook een goede aanduiding. Voor vrouwen is het belangrijk om deze onder de 80 cm te houden en voor mannen onder de 94 cm.

Voor visceraal vet zijn er eigenlijk maar 2 groepen waardes die belangrijk zijn: minder dan 9 en meer dan 9. Deze staan dus voor de hoeveelheid visceraal vet. Een viscerale vetwaarde van minder dan 9 is goed. Is het hoger dan 9? Dan geeft het een vergrootte kans op verschillende gezondheidsproblemen.

Teveel visceraal vet is gevaarlijk, omdat het onder andere de organen in de verdrukking brengt. Zo worden obese mensen bijvoorbeeld kortademig, omdat ze niet alleen extra gewicht mee moeten slepen, maar ook omdat de longen minder de ruimte hebben door het vet. De lever raakt ook van binnen vervet en kan zijn ontgiftende functie niet goed meer uitvoeren.
Visceraal vet produceert ook verschillende stofjes zoals vetzuren, hormonen en ontstekingseiwitten. Deze vergroten de kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, Diabetes Type 2 en een hoog cholesterol. Als je waarde te hoog is, is het belangrijk om je leefstijl te veranderen door gezonder te gaan eten, meer te gaan bewegen, maar ook door voor voldoende rust te zorgen. Het viscerale vet wordt dan vanzelf minder en je zult merken dat je je veel beter gaat voelen. Crashdiëten werken juist averechts dus doe het rustig aan of neem contact met mij op voor (online) begeleiding, een 6 of 12 weken programma of een los voedingsconsult. Ik kan ook bij je langskomen voor een losse meting.

Maak nu makkelijk een afspraak via de chatfunctie.

Groetjes,Sandy

Portie grootte

Porties

Weet jij eigenlijk wat een goede portie is, met je avondeten of je ontbijt of lunch. Heb je weleens bewust gekeken naar hoeveel je opschept met je avond eten?
Schep je altijd teveel op, of schep je nog een 2e keer op?

Als je graag wil afvallen is het belangrijk om een aantal dingen voor jezelf onder de loep te houden.

1* Zorg dat als je de neiging hebt om teveel op te scheppen, dat je eerst begint met groentes op te scheppen. Als je begint met aardappels, dan kies je al gauw teveel.

2* Zorg dat je niet al te grote borden hebt. Gebruik kleinere bordjes.

3* Gebruik niet meer dan 75-100 gram vlees per persoon.

4* Maak precies genoeg hoeveelheid voor de personen die mee eten, dus maak niet teveel.

5* Laat de pannen in de keuken staan en schep daar op.

6* Zorg dat je tijdens het eten soms even naar achteren gaat zitten, voel even dat je eten zakt. Dan voel je ook vaak pas dat je vol begint te zitten.

7* Zorg dat je een glas water bij je maaltijd drinkt, hierdoor zal je je ook sneller vol voelen.

8* Zorg dat je je maaltijd goed kauwt.

9* Val je altijd een beetje aan, omdat je echt heel erg honger hebt, zorg dan dat je op weg naar huis vanaf je werk alvast wat rauwkost eet, bv een stuk komkommer of paprika.

10* Probeer meer te genieten van wat je eet, proef eens bewust wat je allemaal in je mond stopt.

Je bloedsuikerspiegel


Als je alleen iets van suiker eet, dit kan dus ook een stuk fruit zijn, die fruitsuikers bevat. Dan stijgt je bloedsuikerspiegel erg snel. Dan krijg je daarna dus ook de suikerdip, die ervoor zorgt dat je lichaam weer naar een suikerkick gaat vragen. Zorg om je bloedsuikerspiegel lager te houden door iets vettigs bij te eten, wel de gezondere vetten natuurlijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een handje (25 gram) ongezouten nootjes.

31 dagen PLANK Challenge

Download hier je afvinklijst om met de 31 dagen Challenge in juli mee te doen. Nog lekker even voor je vakantie!!

5 tips om bij te tanken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een paar weken voordat je vakantie begint, dit betekent nog even doorzetten met je werk voor de laatste loodjes.

Maar zorg juist daarom dat je even wat momenten hebt om tussendoor bij te tanken.

5 tips om even bij te tanken

Geef jezelf water -

Als je wat uitgedroogd bent, pompt je hart voedingsstoffen en zuurstof net iets langzamer door je lichaam en voel je je ook minder fit en slomer worden.

Stuur jezelf op tijd naar bed -

Volwassenen hebben gemiddeld 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Maar de echt grote herstelwerkzaamheden vinden vooral plaats tussen 22.00 en 01.00 uur

Geef jezelf een schop onder je kont; naar buiten jij! -

Onderzoek laat zien dat mensen die veel buiten zijn, het liefst ergens in de natuur in de frisse buitenlucht, zich gemiddeld energieker voelen dan mensen die binnen zitten.

Geen slaapmutsje, maar melk -

Drink geen alcohol voor het slapengaan. Dat verstoort je remslaap, waardoor je onvoldoende herstelt.

Eet vitamine B -

B-vitamines zitten vooral in volkoren brood, volkoren graanproducten, peulvruchten, kaas en ei.
Ze helpen enzymen die op celniveau verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van energie. Zorg vooral voor voldoende B-vitamines in de ochtend; 's avonds kun je er wakker van liggen.

Basaal metabolisme

Je hebt een ruststofwisseling, dit heet je basaal metabolisme, deze is voor iedereen anders. Er wordt een berekening gemaakt rekening houdend met je leeftijd, lengte en gewicht. Dan kom je uit op een hoeveelheid aan kilocalorieën die je altijd nodig hebt, al lig je op de bank.

Dus stel je hebt een basaal metabolisme van 1454 kcal en je gaat een dieet volgen van 1000 kcal, dan kom je altijd 454 kcal te kort en dat dan dagelijks. En je beweegt als het goed is wel iets elke dag, je werk, voor je sociale leven en bijvoorbeeld om te sporten. Daar komen dus nog extra kilocalorieën voor bij. Dus je hebt eigenlijk nog meer nodig voor de energie die jij nodig hebt. (Met als uiteindelijk gevolg, dat als je weer stopt en je gaat weer normaal eten, zoals de basisproducten. Dan gaat jouw lichaam eerst alles opslaan wat het te kort is gekomen waardoor je dus weer in je jojo cirkel stapt en weer langzaam aankomt).

Als je dan al die dagen dus 454 kcal te kort komt gaat je lichaam zichzelf beschermen waardoor je stofwisseling zal gaan vertragen, want je lichaam haalt energie uit wat jij binnen krijgt. En dat is op deze manier dus niet voldoende. Dus je stofwisseling wordt trager, je krijgt minder energie en je wordt moe en voelt je sloom. Wat je niet mag vergeten is dat je dus ook te weinig voedingstoffen binnenkrijgt waardoor je dus erg ongezond bezig bent voor je lichaam.

Zorg ervoor dat je niet kiest voor de snelle en flitsende methodes die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat je lichaam continu in de jojo cirkel gaat. Je leert niet om te gaan met de voeding om je heen en dat is nou juist zo belangrijk. Ga aan de slag met waarom  je bepaalde producten eet en waarom je ze wilt eten. Kies je er ook bewust voor of neem je het omdat het je wordt aangeboden of het staat voor het pakken op tafel. Ga dus vooral met je brein aan de slag, want die kan je grootse vijand zijn in het hele proces.

Dus alsjeblieft laat je goed informeren door een deskundige als je goed wilt afvallen. Het moet echt op een rustige manier gaan, wat ook veel beter is voor je huid. Want die krijgt de tijd om me terug te trekken als je terug valt. Te snel afvallen zal voor overtollig vel gaan zorgen en dat wil je zeker niet.

 

Moch je meer willen weten of dit keer echt aan de slag gaan met jezelf, stuur mij een berichtje en dan neem ik contact met je op. Na het eerste kennismakingsgesprek, zal je de week daarna al kunnen beginnen, dus dat is lekker snel!

 

 
Stuur een bericht

Afvallen, altijd weer een dilemma

Wat is dat toch met goed afvallen, heel vaak het je een moment van. Nu moet ik echt aan de slag!!

Je pikt en nieuw dieet op die je beloofd dat je 10kilo in 8 weken kwijt zult zijn.
Inclusief de mooie voor en na foto's. We vallen als een blok voor ze. Want ja je wilt immers afvallen, lekker in je vel komen en daarbij niet te veel voor doen. Afslankthee, groene afslankcasules, want die klinken al lekker gezond. Hoe slim gaan ze hiermee omdat jij toch kiest voor de snelle weg en hopelijk ook de resultaten.

Soms sla je je slag en past het perfect bij je en vertel je iedereen hoe geweldig het is en dat het echt werkt. Helaas blijft het steeds niet zo en kom je langzaam weer aan. Hoe kan dat nou en je bent toch lekker gezond bezig.

Nu ga ik je zeker niet vertellen dat je al die producten niet meer moet kopen, dat moet je echt zelf weten. Maar ga eens te raden bij jezelf, helpt het echt, voel je je er ook goed bij en heb je het gevoel dat je echt goed bezig bent of is het tijdelijk. Je wil ook echt niet steeds elke jaar weer opnieuw moeten beginnen met weer af te vallen en te kijken welk dieet er nu bij je past.

Voor mij kwam de omslag toen ik met de opleiding van gewichtsconsulente en voedingsdeskundige begon. Toen zijn echt mijn ogen geopend. Nadat ik zelf onder hand van alles al had geprobeerd van weight watchers, sonja bakker, modifact tot juice plus (detox, cleanse en nourish) Het zijn allemaal dingen voor tijdelijk, je moet namelijk of punten gaan tellen of dingen volledig vermijden, of gaan detoxen (terwijl je lichaam dit prima zelf kan) Ik voelde mij er allereerst niet goed onder, maar dacht: Ja ik heb honger! Mijn buik rommelt, ik voel mij flauwtjes. Ja dan werkt het, want ik voel mijzelf lijden dus dan zal er iets gebeuren. Functioneren in die tijd was soms lastig omdat ik mij continu flauw voelde en trillerig. en ik was niet te genieten voor mijzelf en voor mijn omgeving.
En nog dacht ik ja dit gaat goed, want ik zie de kilo's eraf gaan, woohoooo. Alleen kwam ik er telkens achter dat het er langzaamaan weer er aan kwam tot frustratie aan toe. Wat er gebeurt met je lichaam kan ik je nu vertellen als je aan het diëten bent.
Morgen zal ik hier wat meer over vertellen.

Wil je niet langer wachten en al starten, maak dan via onderstaande button een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak

Vicieuze circel

 

Jezelf goed voelen heeft ook met veel meer aspecten te maken dan alleen maar op het juiste gewicht te komen of de juiste centimeters eraf. Vaak heeft ook je zelfvertrouwen een flinke deuk, vaak meer dan je denkt.

De vicieuze cirkel waar je inzit en niet meer uit komt.

Gaat de hele week eigenlijk lekker en gaat er 1 ding mis, je hebt bijvoorbeeld genoten van een lekker ijsje, maar eigenlijk vond je dat je het niet moest doen. Maar wat is er mis met 1 ijsje eten als je de hele week super goed bezig bent geweest, dat wil niet zeggen dat de hele week slecht was. En toch "straf je jezelf onbewust daarvoor en ben je weer teleurgesteld.

We zijn zo vaak geneigd om te zo denken over jezelf en zo makkelijk stap je dan weer terug in je vicieuze cirkel........

Wil je uit die vicieuze cirkel stappen, maak dan een afspraak met mij, dan gaan we samen aan de slag, zodat je eruit kunt gaan stappen.

Maak een afspraak

Ontspanning en afvallen

 

 

 

 

 

Als je wil afvallen wil je je ook heel graag beter voelen, lekkerder in je vel bedoel ik.

Dit heeft met veel meer aspecten te maken dan alleen maar voeding en beweging.

Dit doe je ook door geregeld je ontspanning te zoeken, even weg van alledaagse stress of piekeren. Gewoon even niets.....

Vraag jezelf eens af wanneer doe je dit echt, gewoon echt even ontspannen en niets aan je hoofd.

 

Jojo effect, we kennen het bijna allemaal!

Door de bekende shakes, capsules en maaltijdvervangers red je elke keer 5 kilo eraf. Eigenlijk wil je iets meer, maar dat trek je niet😔
Je gaat weer gewoon eten, want je bent immers 5 kilo afgevallen. De rest komt dan wel weer denk je bij jezelf, langzaam kom je weer aan wat je was afgevallen☹️
Je gaat toch maar weer aan de shakes, capsules en maaltijdvervangers, want het werkt alleen voor je als je iets niet mag, als je dan ook honger lijd dan heb je het gevoel dat je goed bezig bent. Je raakt weer 5 kilo kwijt, joehoe🎉 ging wel iets lastiger deze keer maar het is er weer af!
Vervolgens lukt het niet om vol te houden dus grijp je alweer snel naar snacks en snaai🙄waarvan je weet dat het eigenlijk niet goed voor je is. Emotie- en stress eten zijn eigenlijk de grootste boosdoeners in ons eet patroon.
Vele van ons grijpen naar snacks of snoep als je niet lekker in je vel zit, of je hebt tegenslag of verdriet, maar waarom is dat toch🙄
Continu die teleurstelling en het gevoel wat doe je jezelf toch aan!
En hoe kan het nou, je eet toch gezond en toch kom je aan, mega frustrerend!!
Gedragsverandering is wat je over het hoofd ziet. De patronen die je hebt, de gewoontes die erin sluipen, de terugkerende teleurstelling in jezelf. En wat kan je nou wel en niet eten! Wat kan je nou eten wat ook echt goed voor je is en waardoor je van de snacks afblijft.
Door aan de slag te gaan met:
 • Je gewoontes in te zien
 • Je gedrag te veranderen in waarom je bepaalde en hoe vaak dingen eet
 • Etiketten op een makkelijke manier leert lezen zonder dat je daar deskundig in hoeft te zijn
 • Bewust kijken naar je eetpatroon en naar je omgeving
 • Je valkuilen leren te zien en hoe ga je daar mee om en waarom
Kun je afvallen op een manier die bij jou past en je een gezond en slanker lichaam gaat geven met juist die kilo's en centimeters minder voor de rest van je leven!
Je krijgt eindelijk niet meer dat jojo effect🙏🏻.
Handvatten krijg je juist in hoe je er de rest van je leven er mee om kunt gaan, met vakanties, met feestjes, met etentjes etc
Denk je dit klinkt eindelijk eens goed in mijn oren en dit wil ik zooo graag, aarzel dan niet, bel, mail of vul het contactformulier op mijn website in en ik neem contact met je op!!

 

 
Stuur een bericht

Je brein blijft een kleine saboteur

De ondermijnende gedachte van je brein.....

Hoe vaak gebeurt het, ben je een paar dagen bezig met gezonder eten en maak je 1 misstap.

Als je dan al over 1 misstap kan praten.

Misstappen horen erbij als je probeert af te vallen. Meteen perfect je eetpatroon aanpassen gaat echt in etappes. Vaak ga je 2 stappen vooruit, maar ook weleens 1 stap terug. Zorg dat deze misstap je niet blijft beheersen. Zet je schouders eronder en ga weer verder......

Wil je graag samen met mij aan de slag met je brein, aarzel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Dan gaan we samen aan de slag.

 

 
Maak een afspraak

Gezond eten…Snap jij het nog?


Er bestaan tientallen diëten. Daarnaast zijn er vele voedingsgoeroes met hun “goede adviezen” over gezonde voeding, die vaak niet of slecht wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Mensen doen tegenwoordig alles om zo gezond mogelijk te leven en focussen daarbij vooral op hun eten. Men trekt waterfilters, slow juicers en andere materiaal uit de kast om optimale voedingsstoffen binnen te krijgen en zo min mogelijk afvalstoffen. Nu is er natuurlijk niks tegen gezond eten en de aandacht hiervoor, maar vraag jezelf wel af of we soms hierin niet een beetje in door slaan?

Orthorexia Nervosa zijn mensen die lijden aan deze eetstoornis, hebben een ongezonde fixatie op gezond eten. Alleen het allerbeste en gezondste eten is goed genoeg. Het gaat ze niet om het aantal calorieën dat ze binnenkrijgen, maar om welke producten. Vaak worden voedingsmiddelen vermeden omdat ze denken dat deze niet gezond zijn. Denk hierbij aan het vermijden van tarwe of zuivel, producten die momenteel veel negatieve aandacht krijgen in de ondeskundige media.

Door het vermijden van allerlei zogenoemde ongezonde voedingsmiddelen lopen orthorexiapatiënten het risico op een te eenzijdige voeding, waardoor deze specifieke groep niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit kan al snel lijden tot gezondheidsklachten. Orthorexia begint vaak onschuldig met het vermijden van vette en suikerrijke voedingsmiddelen, maar kan uitgroeien tot een obsessie. Mensen met orthorexia zijn 24 uur per dag bezig met in hun ogen gezond eten en vooral met het vermijden van ongezonde voeding.

Het is niet heel vreemd dat er steeds meer gevallen van orthorexia voorkomen. Voeding is een hot item. Nederland telt veel voedingsdeskundigen, waarvan veel hun meningen over voeding opdringen aan anderen. De media reppen dagelijks over voeding, en vaak spreken berichten elkaar tegen. Niet zelden worden de conclusies uit wetenschappelijke onderzoeken verkeerd geïnterpreteerd. Denk aan het nieuws dat verzadigd vet toch gezond blijkt te zijn; ondertussen is het onderzoek sterk bekritiseerd, maar de foute boodschap blijft hangen. Dit ligt overigens niet alleen aan de media, voedingsonderzoek is gewoon lastig.
Geen enkel voedingsmiddel is op zich gezond. Het gaat om het totale voedingspatroon en niet om losse voedingsmiddelen. Wat volgens onderzoek het ene moment gezond is, blijkt na een aantal jaren toch niet zo gezond te zijn. Dit is een goede reden om niet klakkeloos mee te lopen met dieethypes. Vaak zijn deze van korte duur omdat ze uiteindelijk toch niet blijken te werken. Zo mocht je jaren geleden geen vetten eten, terwijl nu koolhydraten de boosdoener zijn. Wie weet moeten we over een tijdje van de voedingsgoeroes de eiwitten in de ban doen 😊

Mensen zijn op zoek naar hun eigen waarheid en kiezen bij veel tegenstrijdige informatie voor datgene wat hen het beste uitkomt. Er is een wildgroei ontstaan aan zogenaamde deskundigen. Deze hebben een “opleiding” genoten die bestaat uit een aantal schriftelijke lessen, of volgen helemaal geen opleiding – maar ze mogen zichzelf wel voedingsdeskundige noemen.

Het is onmogelijk dat deze mensen voedingsonderzoeken net zo kunnen interpreteren en uitvoeren als geregistreerde voedingswetenschappers, die hier jaren voor gestudeerd hebben.

Ook geeft het geeft te denken dat fabrikanten te maken hebben met wetten wat betreft claims op de verpakking, terwijl iedereen via internet en social media allerlei onzin kan verkopen over voedingsmiddelen.
Wat nu een waarheid is, kan over een aantal jaren weer achterhaald zijn.

Daarom blijft het belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt en dat we kritisch blijven over voeding. Probeer hier alleen niet in door te slaan. Hieronder een aantal basistips om gezond te eten:

Blijf gevarieerd eten! Op deze manier krijg je gemakkelijker al je voedingsstoffen binnen. Deze zijn essentieel voor het lichaam en door het vermijden van veel voedingsmiddelen loop je een groot risico op tekorten van gezonde vitamines.
Voeding is niet alleen een brandstof, eten is er ook om te genieten! Ga niet obsessief om met gezonde voeding, ga bijvoorbeeld ook eens lekker uit eten en laat je gezonde patroon dan zonder schuldgevoel vallen. Het dwangmatig vermijden van ‘ongezonde voeding’ lijdt alleen maar tot stress en vervelende situaties. Daarnaast maakt één ongezonde maaltijd je niet ongezond of dik , net zoals dat één gezonde maaltijd je niet gezond maakt. Oftewel, ga niet te obsessief met voeding om. Voeding is maar een deel van ons leven. Het moet je leven niet overnemen.

Het is niet zo dat álle voedingsgoeroes onzin verkopen, maar de meeste voedingsgoeroes spelen op dieethypes in omdat dit lekker verkoopt. Een bepaald voedingsmiddel uitsluiten is makkelijk te verkopen aan de gemiddelde klant. “De reden dat ik niet afval komt door gluten”; lekker makkelijk..
Voedingsgoeroes zijn niet altijd onafhankelijk. Deze ‘deskundigen’ verdienen geld met het promoten van voedingsmiddelen voor fabrikanten, of ze verkopen zelf de producten die ze aanprijzen.

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat je eet waar jij je goed bij voelt. Gezond, gevarieerd en vooral veel genieten!

Wil je graag meer weten, hoe jij goed en gezond kunt gaan afvallen, neem dan contact op via onderstaande button.

 

 
Stuur een bericht

Krentenbollen, ik ben er dol op!

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren vroeg mijn dochter of ik weer een keer krentenbollen kon meenemen van de winkel.
Vroeger aten wij als gezin elke week krentenbollen.
Altijd makkelijk en snel mee te nemen, super.
Tot ik tot mijn verbazing er 2 jaar geleden achter kwam hoeveel suiker er in 1 krentenbol zit. Nu kun je onmogelijk suikervrij leven, maar alles wat minder kan is toch mooi meegenomen vind ik.

Als je goed de verpakking leest kun je zien dat er per 100 gram 25,9 gram suiker in de krentenbollen zit. Wat ze dan weer niet doen is op de verpakking vermelden hoeveel gram deze zak met krentenbollen is. Dus even gewogen. Deze zak met 6 krentenbollen weegt 400 gram. Dus de suiker x4 is dan ongeveer 103,6 gram suiker in deze hele zak.

Per krentenbol is dit dus 17,3 gram suiker per krentenbol. Als je dan bedenkt dat een suikerklontje 4 gram weegt, dan zitten er dus iets meer dan 4 suikerklontjes in 1 krentenbol!!

Niet zo gek dus dat je een suikerpiek krijgt, alleen is nog extra vervelend, de suikerspiegel daling die je daarna krijgt, waardoor je dus moe wordt en je lichaam weer gaat vragen om suiker😔

Dus ook niet zo gek als je dan als ontbijt een lekkere krentenbol eet en dan op je werk of school komt en dan inkakt🤔

Dus nu halen wij krentenbollen bij uitzondering helaas, want ik vind ze zooooo lekker😋, maar ik heb het er voor over👍🏻

Je kan ook beter kiezen voor een mueslibol, want daar zitten in ieder geval nog de vezels en noten in die je suikerpiek iets lager kunnen houden.

 

Jaaa, daar gaan we dan, dag 19 en 55 seconden PLANKEN.

Doe je mee? Samen is altijd leuker dan alleen!

Helaas is dit blok vanwege uw cookie instellingen niet beschikbaar.

Plank Challenge voorbereiding ; )

Helaas is dit blok vanwege uw cookie instellingen niet beschikbaar.

PLANK Challenge februari 2018

PLANK Challenge februari 2018 (om te printen)


Doelen opstellen, tip 3

Voorbereiding en planning

Zorg dat je een planning maakt met bv wat je de hele week zou willen gaan eten, dan kan je rekening houden met boodschappen doen. In de week zelf kan je eventueel ook nog schuiven.

Dit zal je veel rust gaan geven zeker als je de hele week werkt en vaak later thuis komt. Hierdoor voorkom je dat je voor de snelle hap gaat.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Doelen voor jezelf opstellen

Kies als 2e doel het verbeteren van je beweging.

 

Zoals: waar voel jij je goed bij, wat maakt het zo dat je er zin in hebt. Ga echt eens heel bewust kijken en opschrijven voor jezelf, waar winst valt te behalen voor jezelf.

 

 

 

 

 

 

 

Ga bijvoorbeeld iets nieuws proberen, probeer uit je comfort zone te stappen, doe eens gek, bijvoorbeeld:

 • Zet muziek op als je bv het huis gaat doen, maak een dansje tussendoor en laat je lekker gaan. Hierdoor komt er het stofje serotine vrij waardoor je je blijer voelt.
 • Op je werk vaker of nog liever elke keer de trap nemen.
 • Ga in je pauze wandelen met je collega en praat dan (hoe moeilijk ook ; )) eens niet over het werk, maar wat je buiten het werk bezig houdt.
 • Ga lopend naar de supermarkt als je weinig boodschappen nodig hebt.
 • Ga kijken bij de sportschool welke groepsles je leuk vindt en vraag om een proefles.
 • Of ga lekker ontspannen op yoga, ik heb een vriendin die heerlijke en ontspannende yogalessen geeft in de danswijk, kijk maar even op haar website: www.tayronyoga.nl. Ze werkt met strippenkaarten dus ideaal!
 • Elke dag of anders om de dag even een blokje om na het avondeten, ook goed om even je hoofd leeg te maken.

Schrijf het dus even goed op voor jezelf, hang het op de koelkast, of op een plek waar je vaak bent of komt.

Afvallen doe je niet zomaar even……


 

 

 

 

 

 

Heb je eenmaal voor jezelf de motivatie gevonden die je steeds zocht, maar lukt het niet om door te zetten. Zet dan wat doelen voor jezelf op papier.

De komende dagen zal ik je helpen in het bedenken van deze doelen, vandaag de eerste:

Kies een doel die realistisch is en zorg dat je kleine stappen gaat zetten.

Daar bedoel ik mee, kies bijvoorbeeld eerst voor een doel als:  5 kilo afvallen in 10 weken. Nu denk je misschien, maar dat duurt toch veel te lang! Ik kan je vertellen dat is echt niet te lang, het allerliefste vallen we direct 5 kilo af in max 5 weken. Kies dus niet voor 10 kg in 5 weken.

Maar hou er mee rekening dat het soms wel eens tegen kan zitten, je gewicht kan nogal schommelen, door bijvoorbeeld het vocht dat je op dat moment vasthoud, of je stoelgang werkt niet optimaal, of je hebt de vorige dag teveel zout gegeten waardoor je dus vocht vast houdt. En wat gebeurt er als je dan toch op de weegschaal gaat staan en je ziet dat er niet veel is gebeurt of je bent zelf aangekomen!

Dan ben je gauw geneigd om te zeggen: Zie je ik kan het niet, het heeft geen zin : (

Dus nogmaals kies voor een realistisch doel!

Morgen help ik je met een 2e realistische doel te bedenken.

Wil je nu al in actie komen en aan de slag gaan met geoznd afvallen en lekker in je vel?
Maak dan nu een vrijblijvende afspraak.
 

 
Stuur een bericht

Trek!!!!!

Heb je soms ook zo een trek in een tussendoortje, maar weet je niet wat een verstandige keuzes is?

Kies dan o.a. voor:

- Een kleine mueslibol.
- Vers fruit zoals een appel, banaan, druiven, aardbeien, peer, kiwi, ananas, mandarijn etc.
- Diverse soorten groente zoals, komkommer, kerstomaatjes, mini wortelen, radijsjes etc.
- Een bruine boterham met een dun laagje roomboter en mager beleg, zoals kaas 30+, kipfilet, rookvlees, jam, stroop.
- 3 (volkoren)biscuitjes.
- 2 rijstwafels.
- Een glas melk of karnemelk.

Een lijst met wat hartigere tussendoortjes:
- Toast met plakje komkommer en plakje 30+ kaas.
- Zoute stengels (stokjes), ook wel pepsels genoemd.
- Bouillon met eventueel 2 á 3 volkoren soepstengels.
- Cracker belegd met 30+ kaas, of mager beleg zoals rookvlees, kipfilet, rosbief, casselrib, fricandeau.
- Handje Japanse mix.
- Augurken, of een augurk met een plakje rookvlees erom heen.

Zoetige tussendoortjes:
- Bakje Griekse yoghurt met fruit of een klein beetje honing
- Volkoren cracker of een rijstwafel belegd met jam of stroop.

 

BEN IK AANGEKOMEN NA EEN AVOND ONGEZOND ETEN?

Even de mist in gaan met ongezond eten is stiekem niet zo erg als je misschien had gedacht! Je kunt dit “uitglijdertje” gebruiken om de draad nog beter op te pakken en zelfs te blijven afvallen! Zo, dat scheelt een hoop schuldgevoel niet?

Ik zal je uitleggen waarom en hoe!

 

Het scenario

Je bent al enige tijd gezond aan het eten en je sport heel regelmatig, je boekt vooruitgang en het bevalt allemaal goed. Dan komt er die zaterdagavond is zoals afgelopen nacht met Oud en Nieuw, je zelf controle glipt uit je handen. Een aantal happen chips en toastjes later merk je dat je nu ineens nóg meer aan het eten bent, chocolade, koekjes, ijs, misschien sta je wel in de snackbar. Voor je het weet heb je zo’n 2000 calorieën gegeten op die avond alleen al.

De volgende ochtend ga je met angst en zweet op de weegschaal staan en ja hoor, 2 kilo aangekomen! Direct voel je dat al het harde werk van de afgelopen maand nutteloos was. Je voelt je verslagen, boos en hopeloos tegelijk.

Voor je het weet denk je dat al het harde werken voor niets is. Je vraagt je nog af wat het nut is van dat gezond eten en sporten als je niet eens één avond een beetje los kunt gaan. Deze gedachtes resulteren vervolgens weer in ongezond eten en hierdoor beland je in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachtes en weer ongezond eten. Voor je het weet, zit je weer vast in je oude eet- en leefgewoontes.

Waar ging het mis met de gedachtes?

Laten we nu even terug gaan naar het moment waar je gedachtes neerwaarts gingen en kijken of we je gedachtes kunnen veranderen: het moment dat je op de weegschaal ging staan. Die 2 kilo die je was aangekomen was het trigger moment. Nu ga ik je vertellen dat die 2 kilo bijna alleen maar vocht is dat je vast houdt van de ongezonde dingen die je hebt gegeten

Hoe weet ik dat het geen vet is? Nou, dat is heel simpel. Laten we altijd zo logisch mogelijk proberen na te denken:

Je gewicht is de som van je vet, spieren, water, organen, botten etc. Om écht 2 kilo in vet aan te komen moet je zo’n 14.000 calorieën BOVENOP je calorie behoefte eten. Ik zeg niet dat het onmogelijk is om 14.000 calorieën te eten op een dag, maar dat zou betekenen dat je een fles olijfolie druppend aan je mond moet hebben voor de gehele dag. Het punt is dat die 14.000 calorieën niet eens in de buurt komen van die 2000 calorieën die je misschien extra hebt gegeten de avond ervoor. 2000 calorieën is misschien 300 gram vet, dit kun je binnen 1-2 dagen weer eraf krijgen door het gezonde eten en sporten weer op een normaal tempo op te pakken. Het water gewicht zal sowieso gauw weer afnemen als je je gezonde leefstijl weer oppakt.

Ons lichaam kent geen 24-uur cyclus

We hebben vaak de neiging om in 24 uur cyclussen te denken, maar onze lichamen werken helemaal niet zo. De klok is door de mens bedacht, nadat de klok 00:00 heeft geslagen gaat je lichaam niet ineens uitrekenen hoeveel jij binnen de tijd hebt gegeten en verbrandt. Alles gebeurt over een periode van tijd, en dus niet na 24 uur. Dus die 2000 calorieën zullen hoogstwaarschijnlijk niet de volgende dag al direct omgezet zijn tot die 300 gram vet, maar bevinden zich in het gehele proces van energie balans. Als je alleen al de dagen erop weer gezond eet en misschien iets harder sport zal je lichaam waarschijnlijk geen verschil merken. Hoe fijn is dat?!

Gezonde leefstijl oppakken

Dit is écht de sleutel tot jouw succes. Je zou jezelf niet moeten straffen of boos moeten worden op jezelf omdat je even los bent gegaan. GENIET VAN JE ETEN. Ook als het even ongezond is, wat zeg ik; zélfs als het even ongezond is. Niemand is perfect. Die ene avond gaat al jouw werk van de afgelopen maand echt niet afnemen. En precies ook omgekeerd; één gezonde maaltijd zorgt er ook niet voor dat je de dag erop bent afgevallen.

Ik zou adviseren om liever niet op de weegschaal te gaan staan, er zal niet veel goeds voortkomen uit een hoger getal dat je gaat zien. En blijf ook niet hangen in het verleden met negatieve gedachtes, denk eerder terug aan hoe gezellig het misschien was en niet zozeer over wat je wel/niet hebt gegeten.

Stiekem zal je lichaam nu makkelijker vet kwijtraken

Geloof het of niet, maar als je een avondje los bent gegaan en de dag erop gewoon weer de draad oppakt met gezond eten, heb je een prachtige positieve invloed achter gelaten op je lichaam. Dit was waarschijnlijk precies wat je lichaam even nodig had. Als je bezig was met afvallen dan heb je waarschijnlijk enige tijd net wat minder gegeten en meer gesport, deze avond met wat overvloed aan eten geeft je lichaam het signaal dat er voldoende eten is en dat je lichaam goed gevoed wordt (en altijd weer kan worden). Onderschat niet hoe belangrijk deze signalen zijn voor je lichaam (evenals het vasthouden van vet als je niet genoeg eet).

Wanneer je lichaam zich dus in de “gevoede” staat bevindt, gebeuren er mooie dingen met je stofwisseling. Dus maak je vooral niet al te druk om een avondje los gaan, blijf met je hoofd bij de feiten zoals ik uit had gelegd en alles komt helemaal goed. Altijd 🙂

 

Meer groente in je dagelijkse maaltijden toevoegen?

Wil je graag wat gezonder leven en wil je daarbij wat meer groente eten?

Dan kan je voor overdag prima een schaal groente snijden en klaarzetten bijvoorbeeld in de koelkast. Zo zullen ook je kids ook sneller voor een groente snack kiezen als het al klaarstaat en zo kleurrijk is.

Zeg nou zelf, zo een schaal nodigt toch uit ; )

Tip voor een lekkere dip:

Zelfgemaakte hummus is het lekkerste wat er bestaat en echt niet zo moeilijk om te maken.

Wat heb je nodig;

1 blik kikkererwten

1 flinke scheut olijfolie

zout en peper

knoflook (uitgeperst)

1 gegrilde paprika

Doe dit allemaal in een kleine blender, goed blenden zodat alles goed mengtschenk af en toe een scheutje olijfolie toe zodat het een smeuïge substantie wordt.

Eet smakelijk!

 

 

 

Dooreten zonder stop erop……

Dooreetfactor

De laatste jaren is het echt een hype geworden. Opzoeken hoeveel calorieën een slagroomsoes is of een chocolade brownie! En serieus kijken naar de vezels, vitamines, mineralen of goede (onverzadigde) vetten. Er zijn diverse apps met tabellen, er zijn boekjes en er is bijvoorbeeld de Eetmeter. Allemaal super handig en compleet.

Nou ja, compleet? Graag zou ik een extra kolom willen toevoegen aan elke voedingsmiddelentabel.

De dooreetfactor. Hoeveel en hoe lang kun je van dit product eten zonder dat je er genoeg van krijgt?
De dooreetfactor is echt niet te verwarren met smaak, het gaat echt om het gemak waarmee je, vrijwel gedachteloos en zonder dat je er nog echt van geniet, kunt blijven dooreten van een product. Denk aan het verschil tussen melkchocolade en extra bittere chocolade en je begrijpt wat ik bedoel.

Nu is dit natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. De ene persoon houdt meer van hartig dus bijvoorbeeld chips dan een ander en de een is een grotere liefhebber van vette hap dan de ander. Maar een gemiddelde is ongetwijfeld te bepalen en in ook een tabel te stoppen.

Twee dingen zullen dan meteen duidelijk worden.

Het eerste is dat producten (dus de bewerkte) uit de voedingsindustrie een hoge dooreetfactor hebben. Denk aan chips, drop, pasta, winegums, fabrieksbrood, noedels, pizza en koekjes. Deze producten zijn vaak lekker zoet of juist hartig (met wat extra hartige smaakstoffen om de dooreetfactor te verhogen), ze happen makkelijk weg en je eet ze zonder dat de smaak lang blijft 'hangen' op je smaakpapillen. Je blijft dus dooreten!

De dooreetfactor van pure, onbewerkte producten, is daarentegen veel lager. Van sla, tomaten, verse kabeljauw, biefstuk, roomboter en stevig brood eet je minder snel grote hoeveelheden. Je moet er vaak langer op kauwen, ze leveren je meer goede voedingsstoffen en meer verzadiging.
Het is duidelijk: als je op gewicht wilt blijven, kies je voor producten die niet zo'n hoge dooreetfactor hebben. En van de producten die wel een hoge dooreetfactor hebben, koop je kleine porties. Zo behoed je jezelf om te gaan dooreten. Een kleine reep chocolade, een bescheiden zakje chips, bijvoorbeeld een formaat van een kinderzakje

Ken jezelf, ken je eigen dooreetfactor.

 

Eindelijk weer die mooie feestjurk of pak aan!

Dat gaat je dit keer echt lukken om het te dragen, dat weet ik zeker!

In de aanloop naar de feestdagen is de verleiding in de winkels het allergrootst. De pepernoten, chocoladeletters en amandelstaven roepen: eet mij!

Wil jij dit jaar nu eens niet teveel snoepen in de aanloop voor de feestdagen en in plaats van aankomen afvallen? Gebruik je ook vaak de periode van de feestdagen juist als excuus om extra te eten?

Ga dan nu de uitdaging aan en leer hoe he kan genieten maar niet hoeft aan te komen, maar zelfs af te vallen.

Je kunt elk moment wanneer jij wil starten.
7 weken (van de 12) lang heb je houvast door een vast menu op jouw persoonlijk afgestemd, hierna ga je zelf de controle overnemen, na die 7 weken heb je namelijk al een gedragspatroon ontwikkelt en die ga je nu in de praktijk brengen. Door de valkuilen aan te gaan ga je die 12 weken eigen maken. 12 weken lang krijg je smakelijke en makkelijke recepten.
En het is niet eens een opgave!

Dan ga jij slanker de decembermaand in. En daarna 5 december en 2 kerstdagen gewoon gezellig meedoen zonder schuldgevoel in je mooiste outfit! En dan het heerlijke gevoel wat je overkomt als je die jurk weer past en weet dat je dit gewoon kan volhouden!
Dat is onbetaalbaar dat gevoel❤️

En onthoud goed, het zijn maar 3 feestdagen en niet 2 maanden lang!

Wacht niet tot januari. Hoe eerder je start des te sneller je het gewenste resultaat zult bereiken. En ik help je graag op weg!

Extra info Gewicht én Voeding in Balans

Helaas is dit blok vanwege uw cookie instellingen niet beschikbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
 • Google Maps
 • Google Analytics/Tag
 • Youtube Videos
 • Facebook Page Plugin
 • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken:
WhatsApp chat