Chinese tomatensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vroeger was ik echt dol op de chinese tomaat van cup a soup. Maar nu maak ik dat inmiddels al een paar jaar zelf, maar dan een grote pan vol.

Ingrediënten voor 2 personen:
* 1 blik tomatenblokjes met kruiden
* 1 pak pommedorre tomatensaus
* 1/2 teentje knoflook (uitgeperst)

Voor de omelet:
* 3 eieren
* klein scheutje sesamolie
* klein scheutje sojasaus

 

 

- Doe een klein beetje olijfolie in een hapjespan en voeg daarbij de knoflook en bak even aan.
- Voeg hierbij het blik tomatenblokjes en de pommedorre aan toe, roer even goed door. - Voeg er nog even wat zout en peper naar smaak aan toe en laat even op een lage stand pruttelen. Als je de soep graag dunner wilt hebben voeg je er even wat water aan toe.

- Kluts de eieren in een schaaltje los, voeg daarbij de sesamolie en de sojasaus. Doe in een koekenpan een beetje olijfolie en laat even warm worden, giet vervolgens het het ei erbij, zodra het bijna gestold is rol je de omelet even op. Even de deksel erop en het vuur lager.
- Haal dan de omelet uit de pan en snijd er reepjes van.
- Voeg toe aan de tomatensoep.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie

Cookies, ja ook bij mij, maar dan calorie vrij! ; )

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies.
Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op onze website.

Door op de ‘Akkoord’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van:
  • Google Maps
  • Google Analytics/Tag
  • Youtube Videos
  • Facebook Page Plugin
  • Contact Formulier

Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten bekijken: