Eenpansgerecht tuinbonen in rijstpannetje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:
* Olijfolie
* 400 gr champignonroerbakmix of 250 gram champignons
* 1 prei
* 1 rode ui.
* 3 tl dragon
* 200 gr zilvervliesrijst
* 700 ml groentebouillon
* 250 gram tuinbonen uit blik of diepvries bonen
* 1 biologische citroen
* 100 gr zuivelspread light naturel
* 3 bosuitjes
* Peper en zout

- Kies een pan met een dikke bodem en doe er wat olijfolie in. Doe de rode ui, de prei en de champignons (de roerbakmix) in de pan en strooi de dragon er overheen.
- Roerbak dit ongeveer een minuut op hoog vuur. Voeg de rijst en de bouillon toe.

- De deksel kan op de pan en laat het gerecht 12 minuten koken. Na 8 minuten kun je de tuinbonen toevoegen en deze mee laten koken.

- Tijd om de citroen te raspen. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Neem de pan van het vuur en roer de citroenrasp en zuivelspread door het rijst gerecht.

- Breng op smaak met wat peper en evt wat zout. Zet een schaaltje gesneden bosuitjes op tafel zodat iedereen dit naar wens kan toevoegen of strooi het over het gevulde bord en serveer direct uit.