Harissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr oranje gedroogde linzen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 400 gr kipfilet
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 400 gr wortelen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook in de schil laten
  • 1 groenten bouillon blokje
  • Grove zeezout

Voor de kruidenmix:

  • 2 eetlepels komijn
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Snijd de paprika, uien, de courgette, de rode peper en wortelen in stukjes, leg op een bakplaat samen met de 2 teentjes knoflook erbij. Giet er wat milde olijfolie overheen en 4 theelepels van de kruidenmix, mix dit goed door elkaar.

Plaats in de oven voor 20 minuten, tussendoor even omroeren.

Snijd de kip in blokjes en voeg hier 3 theelepels van de kruiden aan toe en mix even goed. Bak de kipfilet blokjes in een beetje milde olijfolie.

Kook 500 ml water in een steelpan en voeg daarbij de linzen, laat linzen voor 5 minuten koken met een groenten bouillon blokje.

Snij de tomaten in stukjes en zet even apart.

Giet de linzen af en haal de gegrilde groenten uit de oven. Knijp de knoflook teentjes even uit het schilletje en verdeel door de groenten.

Pak een grote schaal, doe hierin de linzen, de groenten, de stukjes tomaat en de rest van de kruidenmix.

Voeg pas als je al hebt opgeschept op je bord de grove zeezout toe, dan proef je het sneller en gebruik je minder.