Italiaanse gehaktschotel

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

Gehakt-groentemengsel
* 200 gr rundergehakt
* 1 ui fijngesnipperd
* 1 teentje knoflook fijngehakt
* 1 rode paprika in stukjes
* 1 kleine courgette in stukjes
* 100 gr winterpeen in plakjes
* 100 gr prei fijngesneden
* 400 gr gepelde tomaten (blik)
* 2 el Italiaanse kruiden
* versgemalen zout en peper
* scheut olijfolie
* 1 el tomatenpuree

Voor de aardappelpuree
* 400 gr kruimige aardappelen
* 60 ml halfvolle melk
* klein klontje boter
* snuf nootmuskaat
* versgemalen zout en peper
* 1 el peterselie

Voor als topping:
* 30 gr fijngeraspte parmezaan
* versgehakte peterselie

Bereidingswijze
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui met de knoflook in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
- Voeg de plakjes winterpeen toe en bak ca 3 minuten mee.
- Voeg de paprika, de courgette en de prei toe en bak nog ca 3 minuten.
- Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak het gehakt rul en gaar.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
- Giet de gepelde tomaten in de pan en druk ze fijn. Breng het geheel verder op smaak met wat zout en peper.
- Laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar met een snufje zout en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stamp de aardappels fijn en breng de melk met de boter aan de kook tot de boter is gesmolten.
- Roer de melk door de gestampte aardappels en roer goed door met een pollepel. - - --    Breng de aardappelpuree verder op smaak met versgemalen nootmuskaat, zout en peper. Roer tot slot een el versgehakte peterselie er doorheen.
- Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er overheen.
- Bestrooi het geheel met fijngeraspte parmezaan.
- Zet de ovenschaal in de oven en 25-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is gebakken.
- Bestrooi de ovenschotel met nog wat versgehakte peterselie.