Mexicaanse lasagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

* 300 gr rundergehakt
* 4 volkoren wraps
* 1 avocado
* 1 rode paprika
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 200 gr kidneybonen (uit blik)
* 150 gr maïs (uit blik)
* 500 ml tomaten passata
* 60 gr geraspte cheddar
* 2x 125 ml demi crème fraiche
* 1 tl komijn
* 1 tl oregano
* 0,5 tl chipotle of cayennepeper
* 1 tl paprikapoeder
* Handje koriander
* Peper en zout
* Olijfolie

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Bak het gehakt rul in een grote koekenpan.
- Pel de ui en snijd deze in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt en bak mee.
- Voeg de komijn, de oregano, het paprikapoeder en de chipotle bij het gehakt en bak mee. Kan je geen chipotle vinden, gebruik dan wat cayenne peper.
- Snijd de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt.
- Voeg de tomatenpassata (dat is gezeefde tomatensaus) en de bonen en de maïs toe.  - Laat de saus even sudderen en breng hem verder op smaak met peper en zout.
-- Neem een ovenschaal en verdeel een flinke lepel van de saus over de bodem. Snijd de wraps in vieren en smeer er dun crème fraiche eroverheen. Ik gebruikte 4 partjes per laag. Verdeel hierover weer een laag rode saus en bouw zo de Mexicaanse lasagne op. - Eindig met een laagjes saus.
- Garneer de wrap lasagne met de geraspte cheddar en bak hem in 15 minuten af in de oven. De Mexicaanse lasagne is klaar als de kaas gesmolten is.
- Extra lekker met homemade guacamole van de avocado en de overgebleven demi crème fraiche.