Pasta met gehakt en spinaziepesto

Ik ben dol op makkelijke en snelle maaltijden, wel moet het de basis aan gezond eten bevatten, met dit gerecht heb je meteen alle goede en belangrijke voedingstoffen binnen.

Nodig voor 2 personen:

 Voor de pesto,

-400 gram spinazie,

-1 plantje basilicum,

-1 klein teentje knoflook,

-Flinke scheut olijfolie,

-Zout en peper of kruidenzout van Herbamare, -Flinke hand walnoten, amandelen of pijnboompitjes,

 

-150 gram volkoren pasta,

-Geraspte parmezaanse kaas,

-200 gram rundergehakt,

-1 gesnipperd uitje,

 

Voeg alle pesto ingrediënten samen in de hakmolen. Schenk elke keer een beetje olijfolie erbij zodat het een crème wordt.

 Zet het water op voor de pasta en kook de pasta is 10 minuten gaar.

 Rul het gehakt in de pan met het gesnipperde uitje en meng daar dan 2/3 van de pesto doorheen.

 Zodra de pasta klaar is en je de pasta hebt afgegoten, meng je het laatste beetje van de pesto erdoorheen.

Giet de pasta in de pan met rundergehakt en pesto en roer goed door.

Eenmaal op het bord rasp je als laatste er wat parmezaanse kaas overheen.

 

Eet smakelijk!!