Tagliatelle met gamba’s en spinazie

Ingrediënten voor 2 personen:

* 125 gram gedroogde tagliatelle
* 2 teentjes knoflook
* 1 ui
* 350 gram passata (gezeefde tomaten)
* 250 gram gamba’s
* 3 flinke handen spinazie
* 250 milliliter groentebouillon
* 1 theelepel paprikapoeder
* snuf cayennepeper
* 50 gram Parmezaanse kaas + extra
peper en zout

- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een diepe pan (met deksel) aan tot het goed begint te geuren.
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met een vel keukenrol en doe ze bij de knoflook en de ui in de pan. Schep even om (maar bak ze niet gaar!).
- Schenk de passata en de groentebouillon bij de gamba’s in de pan. Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe en roer even goed door. Breng het geheel aan de kook.
- Leg zodra de saus kookt de tagliatelle in de pan en doe de deksel op de pan. Kook de pasta in 25 minuten in de saus gaar. Zorg ervoor dat je af en toe even roert zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
- Voeg 10 minuten voor het einde beetje bij beetje de spinazie toe terwijl je blijft roeren. De spinazie slinkt vrij snel.

-Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze aan de pasta toe zodra de tagliatelle gaar is. Roer nogmaals goed door. Breng op smaak met peper en zout.

- Schep de tagliatelle in diepe borden en garneer met extra Parmezaanse kaas.