Wintergranola met sinaasappel en chocolade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8-10 porties
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
* 150 gr havermout
* 75 gr hazelnoten, grof gehakt
* 75 gr amandelen, grof gehakt
* 25 gr sesamzaad
* 1,5 eetlepel speculaaskruiden
* 1 sinaasappel
* 2 eetlepels vloeibare margarine
* 2 eetlepels honing
* 75 g extra pure chocolade, grof gehakt

Bakplaat met bakpapier

Bereiden

-Verwarm de oven voor op 175˚ graden. Meng in een kom havermout, noten, sesamzaad en speculaaskruiden.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Pers 3 eetlepels sap uit (de rest wordt in dit recept niet gebruikt).
-Verwarm in een steelpan het sap, de kokosolie/roomboter en honing tot de vloeibare margarine gesmolten is. Meng dit door het havermoutmengsel.
-Spreid het mengsel uit over een bakplaat en rooster dit 15 minuten in de oven. Kijk af en toe: de granola moet niet te donker worden.
-Laat de granola helemaal afkoelen en meng dan de stukjes chocolade erdoor.

Als je dit goed laat afkoelen en in een goed afgesloten glazen pot bewaard, dan kun je hier 2 weken lang van smullen